Soldat ucrainean care dansează pe front: „Așa voi sărbători victoria”. Clipul a devenit viral

Videoclipul postat pe Tik Tok cu dansul lui Oleksi Bovta, un soldat din Kropîvnîțkîi, regiunea Donețk, a fost vizualizat de aproape 52.000 de persoane și are 13.400 de aprecieri. Înainte de declanșarea invaziei Rusiei, militarul a activat ca balerin profesionist, relatează postul public ucrainean.

Încercații soldați ucraineni apără pământul natal de două luni și jumătate. În rarele momente de liniște, militarii încearcă să se relaxeze și să se descarce. E și cazul lui Oleksi Bovta. În urmă cu șase zile, bărbatul a înregistrat un videoclip în care dansează în uniformă militară, pe acorduri unui cântec tradițional ucrainean. Filmarea s-a viralizat imediat.

„Slavă Ucrainei!”, scrie Oleksi în legenda clipului. El promite că așa va sărbători după victoria forțelor armate ale Kievului.

@axel_bovt СЛАВА УКРАЇНІ!!! ??????#зсу #зсу?? #доброговечорамизукраїни #тро #українець #україна?? #гопак #бронік #бронежилет #розгрузка ♬ Доброго вечора – Where Are You From – PROBASS ∆ HARDI

A fost dansator profesionist de balet la filarmonică

Bovt a fost dansator profesionist de balet la filarmonica regională, a explicat Antonina Cervinskaia, directorul artistic al Teatrului Academic de Muzică, Cântec și Dans Zorîanîi din Kropîvnîțkî.

Ea a aflat că Oleksi a mers să servească în Forțele Armate ale Ucrainei când l-a văzut în videoclip: „Am fost surprinsă, credeam că este în străinătate. Ne-am văzut ultima oară acum un an, Venea la cursurile noastre și asista și la spectacole”.

Cum se numește dansul

Chervinskaia a precizat că, în înregistrare, Oleksi Bovt dansează pe un fragment din dansul popular ucrainean „Hopak”.

Directoarea Teatrului de Muzică e mândră și, în același timp, îngrijorată de soarta soldatului.

Când am aflat că este în prima linie, l-am sunat. Mi-a promis că va veni să danseze la Filarmonică, când se va întoarce de pe front. Dansul victoriei noastre!

Antonina Cervinskaia:

Oleksi Bovt și-a început „cariera” pe TikTok pe 28 februarie 2020.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea