Soldații ruși s-au rătăcit în Ucraina pentru că numele localității pe care o căutau fusese schimbat în 2016

Soldații ruși s-au rătăcit în Ucraina pentru că numele localității pe care o căutau fusese schimbat în 2016

În Ucraina, decomunizarea, schimbarea numelor de localități care aveau legătură cu fosta Uniune Sovietică și-a demonstrat eficiența în războiul cu Rusia, scrie cotidianul ucrainean Observatorul. În regiunea Cernihiv, ocupanții ruși s-au rătăcit pentru că ei căutau un sat al cărui nume a fost schimbat în 2016.

Consilierul președintelui administrației militare regionale de la Cernihiv, Andrei Podorvan, a vorbit despre asta. Militarii ruși căutau o cale de a ajunge la Cernihiv prin satul Jovtneve, așa cum era pe harta folosită de ei, redenumit de câțiva ani Pokrovske.

„Când rușii au venit în sat și au întrebat oamenii despre numele satului, oamenii de diferite vârste au răspuns diferit. În același timp, rușii înșiși aveau o hartă învechită cu numele Jovtneve. Situația a întârziat câteva ore ofensiva rusă, militarii au rătăcit pe drumurile de acolo și nu au putut înțelege cum de foloseau hărțile anilor ’70 și ’80”, a spus Podorvan.

Ucraina continuă să rupă toate legăturile cu Rusia și în ceea ce privește denumirile de localități sau străzi. Bulevardul Moscovei și cartierul cu același nume au fost redenumite recent în Harkov, spre exemplu.

De asemenea, zeci de străzi ale căror nume sunt asociate cu Federația Rusă, au fost redenumite în Nipru Cele mai multe dintre noile nume sunt acum legate direct de istoria orașului ucrainean.

Libertatea