Sondaj INSCOP: PSD are aproape patru procente mai mult ca PNL, AUR e peste USR PLUS

Sondaj INSCOP: PSD are aproape patru procente mai mult ca PNL, AUR e peste USR PLUS

PSD este pe primul loc în intenția de vot a românilor, în timp ce PNL este pe doi, cu aproape patru procente mai puțin, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna iunie, informează G4Media.ro.

Potrivit unui grafic din cercetare prezentat de șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc în opțiunile românilor se află PSD, cu 30,2%, urmat de PNL, cu 26,6 %.

Pe locul trei se află AUR, cu 14,2 %, iar pe patru e USR PULS, cu 13,2 %.

Sondaj INSCOP: PSD are aproape patru procente mai mult ca PNL, AUR e peste USR PLUS

Datele din sondajul INSCOP, care urmărește evoluția votului în perioada mai 2019 – iunie 2021, au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

„În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decat cele obținute în alegeri. Situația este însă diferită, partidele, aflate la putere având o intentie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicațiile sunt mai multe de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activitatii guvernamentale”, scrie sociologul Remus Ștefureasc, directorul Inscop Research, într-o postare pe Facebook.

Conform sondajului realizat de INSCOP în luna martie, PSD avea 30,6 %, iar PNL 26,3 %.

De asemenea, AUR avea 15.3% din intențiile de vot,  iar USR-PLUS 14.2%.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95 %, la un grad de încredere de 95%.

FOTO: Hepta

Libertatea