Sorin Cîmpeanu, despre evaluările unor experți internaționali: ”Elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4”

Sorin Cîmpeanu, despre evaluările unor experți internaționali: ”Elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că susține desfășurarea cursurilor cu prezență fizică și invocă evaluări ale unor specialiști internaționali, potrivit cărora elevii care erau de nota 6 înainte de pandemie au ajuns de nota 4 din cauza orelor online, relatează News.ro.

”Am văzut foarte bine opiniile unor experţi internaţionali în evaluare care ne-au arătat că elevii care aveau nota şase înainte de online sunt acum de nota patru, or asta este îngrijorător. Asta conduce la abandon şcolar, conduce la creşterea ratei de analfabetism funcţional. Până când vom avea şcolile din România pregătite, din cele cinci perspective – conectivitate generalizată, disponibilitate generală echipamente IT, conţinut digital pentru toate disciplinele, formarea profesorilor pentru pedagogie digitală şi evaluare relevantă în sistem online – până atunci voi pleda pentru prezenţă fizică”, a spus ministrul Educației.

În 730 de localități din țară, rata de infectare cu coronavirus este de peste 3 la o mie de locuitori, potrivit celor mai recente date, citate de ministru, ceea ce înseamnă că unitățile de învățământ de pot redeschide doar dacă cel puțin 60% din personal este vaccinat anti-COVID.

În restul localităților, în care rata incidenței este mai mică de 3 la mie ”şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie”, a amintit Cîmpeanu.

Potrivit unui anunț făcut miercuri seară de ministrul Educației, începând din 24 noiembrie, pe site-ul Ministerului va fi publicată în fiecare zi rata de incidență pentru fiecare localitate în parte, iar „trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”.

Vinerea va rămâne însă zi de referință ”pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu, miercuri.

Libertatea