Stelian Ion, replică dură pentru Klaus Iohannis: „Să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă. Se autocaracterizează”

Stelian Ion, replică dură pentru Klaus Iohannis: „Să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă. Se autocaracterizează”

Stelian Ion, fost ministru al justiției, i-a transmis, joi președintelui Klaus Iohannis că  „ar trebui să își scoată din vocabular cuvintele cinism, orgoliu, țâfnă. Și asta nu pentru că le folosește la adresa USR PLUS, ci pentru că, de fapt, se autocaracterizează”.

„Klaus Iohannis ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă. Și asta nu pentru că le folosește la adresa USR PLUS, ci pentru că, de fapt, se autocaracterizează, sunt cuvintele care îi descriu cel mai fidel propria prestație din ultima vreme.E bine că a avut minima decență să nu nege că mi-a sugerat explicit să renunț la proiectul de desființare a SIIJ aflat la vot în Senat pentru a relua acest demers la calendele grecești, odată cu noile legi ale justiției (blocate tot de echipa lui câștigătoare). Risca să se afunde prea mult în minciună”, a scris Stelian Ion, joi, pe Facebook.

Reacția fostului ministru al justiției după ce, joi, președintele Klaus Iohannis a criticat USR, spunând că a abandonat guvernarea „din motive de ei știute”.

„USR care s-a dat mare partid reformist a abandonat guvernarea la un moment dat din motive de ei știute. Ceea ce nu a  fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare, însă pentru USR nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și AUR ași au dărâmat guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză”, a mai precizat șeful statului.

Stelian Ion a susţinut că se vede ce intenţii a avut şeful statului de la bun început „refacerea mascată a USL”.

„În rest, felul cum atacă în continuu USR PLUS ne demonstrează clar ce intenții a avut de la bun început: refacerea mascată a USL-ului (PNL și PSD fiind partidele „mature” la care face referire) și crearea unui climat de liniște și siguranță pentru tocarea discreționară a bugetului statului și banilor europeni, fără ca procurori curiosi să pună prea multe întrebări. Președinte eșuat, stat eșuat”, a mai transmis Stelian Ion.

Și Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a criticat azi discursul președintelui Klaus Iohannis.

„Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare. Vreți reformă sau vreți să mai dați o șansă PSD? Reformă însemna să punem stop jafului național, miliardelor de lei alocați pentru baroni și primari ca mită electorală. Să nu mai avem becuri și băncuțe cumpărate cu mii de euro din PNDL sau asfalt turnat peste pământ înainte de alegeri. Atunci când USR-PLUS a cerut criterii clare de transparență și alocare eficientă a banilor din PNDL, ați ales să ne scoateți de la guvernare”, a transmis Ionuț Moșteanu.

Libertatea