Studenţii braşoveni, angajaţi part-time la cantina Universitaţii Transilvania, din cauza lipsei de personal. Ce salariu primesc aceștia

Studenţii braşoveni, angajaţi part-time la cantina Universitaţii Transilvania, din cauza lipsei de personal. Ce salariu primesc aceștia

Studenții de la Universitatea Transilvania se pot angaja part-time, patru ore pe zi, la cantina universitară, după ce instituția a anunțat că duce lispă de personal, potrivit Bună Ziua Brașov. Tinerii sunt remunerați cu 800 de lei pentru munca lor și primesc o masă caldă.

„Realitatea este că nu avem personal suficient la cele două cantine restaurant (…) Sigur, o variantă ar fi aceasta pe care deocamdată am găsit-o ca fiind câştigătoare, adică să propunem studenţilor o muncă de ajutor în zona aceea, motivându-i cu o bursă campus, plătită din venituri proprii. Am avut succes”, a explicat Daniel Munteanu, prorectorul universității.

Până acum au aplicat 37 de studenţi și au fost selectaţi 12. Nu toți au rămas după ce au văzut cum se desfășoară munca, astfel că 4 au renunţat deja.

„Avem încă 8, dar ăsta e un proces continuu şi avem de la toate facultăţile. Mă aşteptam, de exemplu, să avem de la Alimentaţie şi Turism, dar nu. Avem de la Politehnică, de la Matematică – Informatică, Sociologie şi Comunicare”, a spus Daniel Munteanu.

Studenţii lucrează 4 ore pe zi, în ce interval doresc ei şi angajatorul chiar insistă să ţină cont de orarul tinerilor, astfel încă ei să ajungă şi la cursuri. Iar munca nu este atât de grea. Aceștia primesc un salariu sub formă de bursă în valoare de 800 de lei.

„A postat un coleg de la Drept un anunţ pe Facebook şi am şi sunat, că aveam nevoie de muncă şi e şi part-time. E mai bine pentru mine aşa, că pot să mă mai duc şi la facultate.”, spune o studentă care care a aplicat pentru job.

Studenții angajați aici au diferite sarcini, de la spălatul vaselor și șterul meselor, până la servirea clienților, iar când au ocazia, mai învață câte o rețetă de mâncare de la bucătarii cantinei.

Libertatea