Studiul de Fezabilitate pentru metroul din Cluj, o investiție de două miliarde de euro, aprobat. Ce stații va avea traseul

Studiul de Fezabilitate pentru metroul din Cluj, o investiție de două miliarde de euro, aprobat. Ce stații va avea traseul

Proiectul metroului clujean a trecut luni, 22 noiembrie, de votul consilierilor municipali, care au studiul de fezabilitate. Potrivit unui anunț al primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, investiția totală trece de două miliarde de euro, iar durata de construcție a proiectului va dura aproape 11 ani.

„În ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții «Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții» – componenta investițională Magistrala I de Metrou”, a scris, luni, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Linia de metrou din Cluj va avea 19 stații și ar trebui finalizată peste 10 ani și 8 luni.

„Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești – Piața Unirii – Piața Mărăști – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații.
Investiția totală: 2.052.196.984 euro. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs”, a precizat edilul municipiului Cluj-Napoca.

Boc a publicat şi o simulare video a câtorva staţii ale viitorului metrou din Cluj.

Libertatea