Submarinul american Connecticut  s-a ciocnit cu un obiect „neidentificat” în Marea Chinei de Sud. Mai mulți membri ai echipajului au fost răniți

Submarinul american Connecticut s-a ciocnit cu un obiect „neidentificat” în Marea Chinei de Sud. Mai mulți membri ai echipajului au fost răniți

Un submarin nuclear american a lovit sâmbătă, 2 octombrie, un obiect neidentificat în timp ce patrula în Marea Chinei de Sud, o zonă revendicată pe scară largă de China, potrivit unor informaţii ale Marinei SUA şi unor surse independente, relatează agenția France Presse, preluată de Agerpres. Potrivit CNN, mai mulți membri ai echipajului au fost răniți.

„USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga scufundat în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific”, a indicat Marina SUA într-un comunicat.

„Nu există vătămări cu consecinţe letale”, precizează comunicatul, sugerând că unii marinari ar fi putut fi răniţi uşor. Citând surse din Marina SUA, postul CNN a confirmat că mai mulți membri ai echipajului au fost răniți.

Incidentul este în continuare investigat.

https://youtu.be/l45ToOu8y8Y

USS Connecticut, care este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară, a fost avariat, dar rămâne în stare de funcţionare, a adăugat Marina SUA.

Potrivit Institutului Naval, un grup de reflecţie apropiat de Marina SUA, în cursul incidentului USS Connecticut participa la un exerciţiu naval internaţional în Marea Chinei de Sud.

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud şi a construit avanposturi militare pe mici insule şi atoli din regiune.

SUA şi aliaţii lor patrulează în mod constamt în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma drepturile la libertatea de navigaţie, spre nemulţumirea Chinei, notează AFP. 

Foto: Profimedia

Libertatea