Tânăr din Timișoara, reţinut după ce i-a dat foc unei vecine. Femeia a decedat la spital

Tânăr din Timișoara, reţinut după ce i-a dat foc unei vecine. Femeia a decedat la spital

O femeie din Timişoara a ajuns marți la spital, după ce un vecin de bloc în vârstă de 22 de ani a stropit-o cu benzină și apoi „i-a dat foc cu o brichetă”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Din cauza arsurilor, femeia a decedat miercuri, iar tânărul a fost reținut pentru 24 ore.

Conform comunicatului remis de Parchetul Timiș, marți, în jurul orei 14:20, tânărul de 22 de ani aflat pe casa scării blocului unde locuiește „a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc”, apoi „i-a dat foc cu o brichetă”.

Magistrații susțin că „inculpatul a săvârșit fapta cu premeditare” pentru că, arată aceștia, tânărul a cumpărat marți dimineață „o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o stație peco din Timișoara”.

Victima a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafața corpului, acestea fiind de natură să-i pună în pericol viața, fiind transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Comunicat Parchet Timiș:

Femeia a decedat miercuri dimineață, iar după autopsie și concluziile preliminare ale IML Timișoara, procurorul de caz va dispune „schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de omor calificat”.

Tot miercuri, procurorul a luat măsura preventivă a reținerii pe timp de 24 ore a tânărului, iar dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Libertatea