Ţânţari purtători de virus West Nile, depistaţi în Bucureşti. Primăria Capitalei anunţă intensificarea tratamentelor

Ţânţari purtători de virus West Nile, depistaţi în Bucureşti. Primăria Capitalei anunţă intensificarea tratamentelor

Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi în urmă cu câteva zile în Bucureşti, au confirmat reprezentanți ai Institutului Cantacuzino, citați de Digi24. Primăria Capitalei a informat joi seară, într-un comunicat de presă, că a intensificat încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile.

Potrivit municipalității, zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile sunt: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

Aici, compania Eco-Igienizare, acționează mai puternic cu tratamentele de combatere a ţânţarilor.

PMB a mai transmis că ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la acest moment nu au fost confirmate persoane care să fie infectate cu acest virus.

Municipalitatea mai precizează că compania Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

Cum se manifestă virusul West Nile

Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

În 80% din cazuri, persoanele infectate cu acest virus nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

În România, nu au mai fost confirmate cazuri de West Nile din 2019.

Libertatea