Țara care folosește drone  pentru detectarea persoanelor cu febră, suspecte de COVID

Țara care folosește drone pentru detectarea persoanelor cu febră, suspecte de COVID

Poliția din Malaysia a anunțat că va folosi drone pentru a urmări dacă în spațiile aglomerate sunt și persoane care au temperatură, după ce cazurile de COVID au început să crească, relatează The Guardian, care citează presa locală.

Malaysia a intrat într-un lockdown aproape total săptămâna trecută, în încercarea de a limita creșterea infecțiilor zilnice, care ajunsese la peste 9.000 spre sfârșitul lunii mai.

Dronele, care pot detecta temperaturile oamenilor de la o distanță de până la 20 de metri deasupra solului, alertează autoritățile printr-o lumină roșie dacă cineva are febră, a anunțat agenția malaysiană de știri Bernama.

Deși cazurile zilnice au scăzut în ultima perioadă, directorul general al sănătății, Noor Hisham Abdullah, a avertizat că majoritatea noilor infecții și decese provin din contacte necunoscute.

„Unul dintre motive este apariția de noi variante în comunitate care au rate mai mari de infectare și mortalitate”, a declarat oficialul luni, 7 iunie, îndemnând oamenii să rămână acasă.

Conform restricțiilor, numai două persoane din fiecare gospodărie au voie să iasă să cumpere articole esențiale, să facă sport fără contact sau să caute tratament medical lângă casa lor. Totodată, școlile și centrele comerciale sunt închise.

FOTO: EPA

Libertatea