Telegram anunță că a doborât recordul de înregistrări, după căderea serviciilor Facebook

Telegram anunță că a doborât recordul de înregistrări, după căderea serviciilor Facebook

Mesageria securizată Telegram a înregistrat peste 70 de milioane de utilizatori, în urma întreruperii masive care a afectat aplicațiile concurentului său Facebook, a anunțat marți fondatorul său, miliardarul rus Pavel Durov, 36 de ani, informează AFP, citată de HotNews.ro.

„Am primit cu bine peste 70 de milioane de utilizatori de pe alte platforme într-o singură zi. Este o creștere record a numărului de înregistrări”, a spus Pavel Durov pe contul său Telegram.

„Sunt mândru de echipa noastră care a reușit această creștere fără precedent, deoarece Telegram a continuat să funcționeze fără probleme pentru majoritatea utilizatorilor noștri”, a precizat Pavel Durov.

Profitând de o întrerupere mondială fără precedent care a forțat luni miliarde de utilizatori să renunțe la toate serviciile Facebook, de la WhatsApp la Instagram, prin Messenger și Oculus, mesageria Telegram a ajuns luni de pe locul 56 pe locul 5 printre cele mai descărcate aplicații gratuite din Statele Unite, potrivit firmei specializate SensorTower.

„Aș dori să spun următoarele noilor noștri utilizatori: bine ați venit la Telegram, cel mai mare sistem de mesagerie independent din lume. Nu vă vom dezamăgi cum o vor face alții”, a spus Pavel Durov.

Telegram, care a fost fondată în 2013 de frații Pavel și Nikolai Durov, foști creatori ai foarte popularei rețele sociale rusești VKontakte, susține că securitatea este prioritatea sa și refuză, în general, să colaboreze cu autoritățile, ceea ce i-a adus încercări de blocare în unele țări, în special în Rusia.

Telegram a atras 50 de milioane de noi utilizatori luni după căderea WhatsApp, aplicația de mesagerie cumpărată de Facebook în 2014.

Facebook, WhatsApp, Instagram și alte aplicații dezvoltate sau deținute de compania fondată de Mark Zuckerberg au „dispărut” practic de pe internet timp de câteva ore luni seara.

Facebook a atribuit problemele unor schimbări defectuoase de configurație la servere și presa americană a scris că angajații companiei au avut și ei mari probleme în a se autentifica la serviciile interne de comunicare.

FOTO: Hepta

Libertatea