Tinerii liberali, petrecere cu înjurături la adresa PSD, la Școala de Vară. Reacția social-democraților

Tinerii liberali, petrecere cu înjurături la adresa PSD, la Școala de Vară. Reacția social-democraților

Tineri liberali care au participat, în acest weekend, la școala de vară intitulată „Next Level Leadership” au scandat în repetate rânduri ”m..e PSD” la petrecerea care a urmat dezbaterilor, informează News.ro. La evenimentul organizat în stațiunea Venus, au fost prezenți și premierul Nicolae Ciucă, care le-a vorbit tinerilor despre curaj, principii şi responsabilitate.

Imagini distribuite în social media arată cum mai mulţi participanţi la petrecerea TNL, desfăşurată după lucrările Şcolii de vară, folosesc expresii jignitoare la adresa partenerilor de guvernare.

Printre hohote de râs, tinerii liberali au scandat de mai multe ori ”m..e” PSD.

A doua zi după petrecerea cu injurii, premierul Ciucă le-a vorbit tinerilor liberali despre

„Vă îndemn pe toți să fiți mândri că sunteți membrii PNL, să fiți curajoși și să ne spuneți în față: ,,noi o să fim mai buni ca voi,,. Avem nevoie să ne spuneți asta, poate în felul acesta ne ambiționați mai mult pe cei care astăzi avem o anumită vârstă și avem nevoie de tot ceea ce înseamnă rolul catalizator al Tineretului Liberal în toate obiectivele și activitățile pe care noi ni le propunem și vă rog să aveți curajul să vorbiți despre ceea ce a făcut Partidul Național Liberal, despre ceea ce face, atât la guvernare cât și la nivel local”, a declarat premierul, potrivit  G4Media.

Scuzele PNL: „Nu putem controla tot”

După apariţia imaginilor, lidera TNL Mara Mareş a anunțat că protagoniștii vor fi identificați, dar și că vor avea loc discuții pe această temă.

„Îmi cer scuze în numele Tineretului Naţional Liberal pentru aceste comportamente inacceptabile”, a spus Mara Mareș, președinta organizației și unul dintre organizatorii evenimentului.

Ea a spus că a aflat „cu mare neplăcere despre limbajul folosit”.

„Adevărul este ca nu putem controla tot, mai ales noaptea târziu. Voi face toate demersurile să identificăm persoanele din video și vom avea o discutie pe subiect. Zilele petrecute la Şcoala de Vară au avut drept obiectiv principal profesionalizarea echipei de tineret, prin traininguri intense si specifice. Aceste activităţi ne caracterizează, iar pe altele le regretăm”, a transmis Mara Mareş, conform G4Media.

Reacția PSD

Liderul Tineretului Social Democrat (TSD), Mihai Alexandru Ghigiu, a transmis, într-o postare pe Facebook, că acceptă scuzele, dar îi invită pe tinerii liberali să participe la și la workshopurile #GeneratiaEducata, adică cele ale social-democraților.

”Recunosc, am rămas surprins într-un mod mai puțin plăcut după ce am auzit care a fost deviza Școlii Politice de Vară a #GeneratieiAltfel. Nu m-am gândit nicio clipă că workshopurile lor sunt cu și despre înjurături! Realitatea este că #altfel a fost la întâlnirea tinerilor social-democrați, unde am avut discuții și dezbateri concrete și am căutat să venim cu idei și propuneri care îi vizează pe cei de vârsta noastră. A fost #altfel pentru că punem accent pe educație, vrem un mediu mai curat și ne dorim, nu numai la nivel declarativ, să trăim într-o Românie digitalizată și modernă”.

Libertatea