Trei eleve din București, la spital, după ce au consumat droguri. Anunțul Ministerului Educației

Trei eleve din București, la spital, după ce au consumat droguri. Anunțul Ministerului Educației

Trei eleve de la Şcoala Centrală din București au ajuns, joi, la spital, după ce li s-a făcut rău şi au leşinat. Adolescentele au consumat etnobotanice chiar în unitatea de învățământ. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat pentru Edupedu că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile exterioare ale Școlii Centrale, iar banii pentru plata camerelor vor fi achitaţi de Ministerul Educaţiei.

Incidentul a avut loc, joi la Școala Centrală din Capitală, iar cele trei eleve ar fi consumat substanțe etnobotanice chiar într-o pauză. La un moment dat acestea au leșinat, iar reprezentanții școlii au sunat la 112.

Cele trei fete vor fi externate astăzi de pe secția de toxicologie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, spune purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru, pentru sursa citată.

„Fetele au recunoscut că au fumat o țigară cu anumite substanțe, dar sunt prea noi aceste substanțe și la analize nu au putut fi depistate”, a spus purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a spus pentru Edupedu că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

„Noi am făcut solicitare pentru al doilea an consecutiv la Consiliul Local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani”, spune directorul unității de învățământ, Lucian Popa.

Între timp, ofițerii de la crimă organizată fac anchetă.

Libertatea