Trei români prinși în Dublin cu 414.000 de euro cash la ei, banii celor mai temuți traficanți din oraș

Trei români prinși în Dublin cu 414.000 de euro cash la ei, banii celor mai temuți traficanți din oraș

Polițiștii irlandezi de la Biroul Droguri și Crimă Organizată au interceptat două mașini în Blanchardstown, Dublin, luni seară, și au confiscat aproape jumătate de milion de euro de la trei români, scrie portalul de știri Dublin Live.

Banii, scrie sursa citată, au legătură cu un interlop care strângea sumele din trafic de droguri pentru cel mai de temut cartel de traficanți din oraș, Kinaham, și cu un tâlhar notoriu, care a comis mai multe spargeri înarmat.

În momentul în care polițiștii au percheziționat cele două mașini, au găsit 414.000 de euro în numerar. Trei bărbați români, în vârstă de 38, 41 și 42 de ani, au fost arestați și sunt ținuți în arest la secția Blanchardstown, unde sunt interogați în conformitate cu articolul 50 din Legea privind justiția penală din 2007.

Anchetatorii cred că banii sunt legați de o bandă criminală din vestul Dublinului, cu o puternică asociere cu cartelul Kinahan, cel mai periculos în traficul de droguri din Irlanda. Banda e condusă în vestul Dublinului de un tâlhar condamnat, jucător-cheie în traficul cu droguri în acea parte a orașului.

Un alt membru cunoscut al bandei este un tânăr de 20 de ani scăpat de curând ca prin miracol dintr-o tentativă de asasinat. Bărbatul are, de asemenea, legături cu așa-numita „Gucci Gang”, bandă violentă din capitala Irlandei.

O sursă din poliție a declarat pentru sursa citată: „Această confiscare de numerar este o lovitură uriașă pentru bande. Este o sumă masivă care cu siguranță le va perturba operațiunile”.

Cei trei români arestați erau, cel mai probabil, cărăuși ai traficanților și banii urmau să fie spălați, fiind sume obținute din vânzarea de droguri.

Libertatea