Tricouri şi rachete de tenis de-ale lui Roger Federer, vândute cu aproape 4 milioane de euro la licitație

Tricouri şi rachete de tenis de-ale lui Roger Federer, vândute cu aproape 4 milioane de euro la licitație

Tricouri şi rachete de tenis aparţinând lui Roger Federer au fost vândute la licitaţie pentru suma de aproape 4 milioane de euro. Toți banii vor fi donați Fundației Roger Federer, care finanțează proiecte educaționale pentru copii din Africa de Sud și Elveția, potrivit News.

Licitația de la casa Christie’s a adus în total 3,98 milioane de euro, cu toate că obiectivul anunțat era de a strânge 1,2 milioane de euro.

Cel mai important lot al licitației online, format din trei rachete folosite pe iarba londoneză la Wimbledon în 2019, a fost vândut cu 162.500 de lire sterline, adică de 23 de ori mai mut dect estimarea de 7.000 – 10.000 de lire sterline.

Licitația de pantaloni scurți, tricouri polo, rachete și alte încălțăminte ale campionului a avut loc în două etape: una în direct, la 23 iunie, la Londra, şi alta online, în perioada 23 iunie – 14 iulie.

La licitaţie au participat cumpărături din 44 de ţări.

„Sumele sunt incredibile, sunt foarte fericit, banii vor merge la Fundaţia Roger Federer. Mă bucur că am decis cu Mirka să păstrez unele obiecte folosite pe teren. Suntem onoraţi să vedem că decizia noastră va face diferenţa pentru atâţia copii”, a declarat Federer.

Roger Federer a anunţat marţi că nu va participa la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Roger Federer, cap de serie numărul 6, a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz, cap de serie numărul 14, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Elveţianul va împlini 40 de ani pe 8 august, ziua în care se închid Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Libertatea