Trupa din Ucraina a făcut show în prima semifinală Eurovision 2022. Mesajul transmis, după calificarea în finala de la Torino

Trupa din Ucraina a făcut show în prima semifinală Eurovision 2022. Mesajul transmis, după calificarea în finala de la Torino

Kalush Orchestra s-a calificat în finala Eurovision 2022 cu melodia „Stefania”. Trupa a făcut show în prima semifinală a concursului și chiar de pe scenă a transmis un mesaj pentru cei care au susținut Ucraina de când a fost invadată de Rusia. Mai târziu, pe rețelele de socializare, artiștii au mulțumit susținătorilor pentru că i-au votat.

La casele de pariuri, Ucraina e considerată preferata de anul acesta la Eurovision 2022, având în vedere contextul delicat în care se află. Pe scena de la Torino, Kalush Orchestra a prezentat un show total, care a fost urmat de un mesaj emoționant. Cei de la Kalush Orchestra au cântat piesa „Stefania”, care a îmbinat rap-ul modern cu folclorul.

„Mulțumim tuturor că ați sprijinit Ucraina”, a fost mesajul trupei pe scenă.

Ucraina, cu Kalush Orchestra, s-a calificat în finala Eurovision 2022. Trupa a avut o reacție furtunoasă pe rețelele de socializare, după marea veste. Cântăreții au mulțumit tuturor pentru voturi. Ei vor urca din nou pe scena de la Torino, în finală, pe 14 mai.

„Suntem în finală! Mulțumim mult”, au țipat membri trupei, într-un video pe Instagram.

„Piesa a fost scrisă cu dedicație pentru mama”

Artiștii de la Kalush Orchestra nu au avut cum să repete acasă pentru Eurovision 2022 din cauza războiului, așa că prima repetiție împreună au făcut-o abia la Torino, notează Știrile TVR. Trupa ucraineană merge în finala de la Torino cu piesa „Stefania”, o melodie pe care solistul trupei i-a dedicat-o mamei lui.

„Piesa fost scrisă cu dedicaţie pentru mama mea, cu mult timp înaintea războiului, dar după ce a izbucnit războiul a căpătat semnificaţii în plus, fiindcă mulţi ucraineni văd ţara ca pe o mamă. De aceea a ajuns la inima multor ucraineni şi sperăm că va plăcea şi multor europeni când o vom cânta pe scenă”, a spus Oleg Psyuk, solistul trupei Kalush Orchestra în urmă cu câteva zile.

Reprezentanții Ucrainei au fost selectați la Eurovision cu doar câteva zile înainte de invazia rusă și n-au apucat să se bucure prea mult de succes. „Când a început războiul eram la un concert în oraşul Dniepro. Ne întorceam către Kiev şi am auzit exploziile când eram la Boryspil, lângă Kiev. Familia mea e în Ucraina, la Kaluș, în regiunea Ivano-Frankivsk. E dificil să spui că sunt în siguranţă, sunt multe alarme aeriene, de mai multe ori pe zi, cad rachete în diverse locuri, e greu de spus că cineva poate fi în siguranţă acolo deocamdată”, a mai spus Oleg.

Marea finală, când va fi anunțat marele câștigător, se desfășoară sâmbătă, 14 mai. Concursul poate fi urmărit pe TVR 1.

Libertatea