Turist amendat de jandarmi cu 500 de lei, după ce a hrănit mai mulţi urşi, lângă cetatea Poenari, în Argeș

Turist amendat de jandarmi cu 500 de lei, după ce a hrănit mai mulţi urşi, lângă cetatea Poenari, în Argeș

Un turist din București a fost amendat cu 500 de lei de jandarmii argeşeni, după ce a fost surprins în timp ce hrănea o ursoaică şi pe puii acesteia, în apropierea cetăţii Poenari. Sancţiunea a fost aplicată în baza unei hotărâri a autorităţilor locale din Arefu, comuna pe raza căreia s-a petrecut fapta, informează Jandarmeria Argeș.

Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizați luni, 12 iulie, prin apel 112, că în zona barajului Vidraru, cât și pe coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulți urși pe carosabil.

La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii găsit o ursoaică, împreună cu puii, dar și turiști care hrăneau animalele sălbatice aruncându-le mâncare din autoturism.

„Animalele sălbatice au fost îndepărtate, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru «hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic» conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020”, a transmis Jandarmeria Argeș, într-o postare pe Facebook.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea și, mai ales, să nu le hrănească.

Libertatea