Turistă din București amendată de jandarmi, după ce a hrănit un urs lângă barajul Vidraru

Turistă din București amendată de jandarmi, după ce a hrănit un urs lângă barajul Vidraru

O turistă din Bucureşti a fost amendată cu 500 de lei de jandarmii argeșeni de la Postul Montan Arefu, care au surprins-o în timp ce hrănea un urs, în apropiere de barajul Vidraru, potrivit Agerpres.

„O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

Autoritățile anunță că jandarmii de la Postul Montan Arefu, care îşi desfăşoară activitatea în zona Transfăgărăşanului, au mai intervenit și la sfârşitul săptămânii trecute, în alte 20 de situaţii în care a fost semnalată prezenţa unor urşi.

Toate cazurile au fost anunțate prin apel la numărul unic de urgenţă 112.

De asemenea, la începutul săptămânii trecute, un alt turist din București a fost amendat de jandarmi pentru că a a fost surprins în timp ce hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărăşan, tot în apropiere de barajul Vidraru.

Jandarmii argeşeni îi avertizează pe cei care intenţionează să tranziteze DN 7C – Transfăgărăşan că urşii pot fi întâlniţi frecvent pe carosabil.

Libertatea