Ucrainenii au expus pe o stradă din Kiev blindatele distruse ale rușilor pentru a marca Ziua Victoriei

Ucrainenii au expus pe o stradă din Kiev blindatele distruse ale rușilor pentru a marca Ziua Victoriei

Mai multe blindate ale armatei ruse, dar şi bucăţi dintr-un avion militar rusesc, care au fost capturate de ucraineni, au fost expuse luni pe o stradă din centrul Kievului, pentru a marca ziua de 9 Mai, relatează Agerpres.

Captura forțelor ucrainene în timpul războiului s-a putut vedea pe strada Lavrska, în fața Muzeului Național Militar Istoric al Ucrainei.

Acolo, au fost amplasate bucăţi din epava unui avion SU 25 SM doborât pe 2 martie pe raza satului Vîşegrad, despre care se crede că a fost folosit pentru bombardarea oraşului Irpin, dar şi mai multe transportoare blindate capturate la Hostomel.

Parada blindatelor distruse ale rușilor, expuse în Kiev Parada blindatelor distruse ale rușilor, expuse în Kiev Parada blindatelor distruse ale rușilor, expuse în Kiev Parada blindatelor distruse ale rușilor, expuse în Kiev

„În legătură cu aceste trofee, susţin această idee. Trec, fotografiez, trimit prin Instagram, pentru a împărtăşi victoria noastră viitoare”, a declarat Elena, o tânără care a apreciat expoziţia în drum spre serviciu, pentru corespondentul Agerpres din Ucraina.

Autorităţile au impus, luni, mai multe restricţii în Kiev, ceea ce a făcut ca pe străzile din centrul capitalei ucrainene să fie foarte puţină lume.

Numărul de patrule militare şi de poliţie de pe străzi a fost suplimentat, fiind anulată orice acţiune publică menită să marcheze ziua de 9 Mai, sărbătoarea anuală care comemorează victoria asupra Germaniei naziste în 1945.

Foto: Profimedia

Libertatea