Un american a făcut 30 de ani de închisoare degeaba: „Tata nici nu știe să folosească mobilul, dar îl voi ajuta să se reintegreze”

Un american a făcut 30 de ani de închisoare degeaba: „Tata nici nu știe să folosească mobilul, dar îl voi ajuta să se reintegreze”

Claude Garrett, în vârstă de 65 de ani, a fost eliberat din închisoarea Riverbend din Nashville, statul american Tennessee, după ce un judecător i-a anulat condamnarea pentru crimă. Condamnarea inițială „s-a bazat pe metode de investigație învechite și pe concluzii fără temei”, a transmis procurorul general, citat de portalul Newschannel5. Garrett și-a susținut neîncetat nevinovăția.

Garrett a fost condamnat în 1992 pentru uciderea iubitei lui, Lorie Lee Lance (24 de ani). Un incendiu a izbucnit în casa cuplului și tânăra a murit din cauza inhalării de fum. Anchetatorii au crezut că au identificat dovezi că bărbatul a pus intenționat focul, însă acuzațiile au fost demontate de avocații apărării și aprobate acum de judecătorul Monte Watkins.

Condamnarea inițială „s-a bazat pe metode de investigație învechite și pe concluzii fără temei”, a spus procurorul general, într-o declarație. Iar judecătorul Watkins a precizat; „Instanța este convinsă că reclamantul a prezentat dovezi clare și convingătoare pentru a arăta că niciun juriu rezonabil nu l-ar fi condamnat pentru crimă, în lumina noilor dovezi științifice”. Incendiul a fost un accident.

Fiica lui Garrett, Deana Watson, a declarat că se bucură că tatăl ei a fost eliberat. Cu toate acestea, nu este sigură cum vor continua lucrurile „pe termen lung”.

„Va sta cu mine o vreme și apoi o să găsim o soluție. Tata nu a văzut în viața lui un telefon mobil. Am avut o conversație despre aceste aparate atât de folosite azi, dar care nu existau acum trei decenii. I-am arătat și modul în care funcționează. Îl voi ajuta să se reintegreze în societate, dar e un proces de durată”, a spus fiica lui Garrett.

Claude Garrett fusese condamnat în 1992.

Foto: capturi WTVF

Libertatea