Un avion F-16 al Forţelor Aeriene Române a pierdut în zbor rezervorul extern și alte piese

Un avion F-16 al Forţelor Aeriene Române a pierdut în zbor rezervorul extern și alte piese

Piese dintr-o aeronavă F-16 au căzut în zbor, în timpul unui exerciţiu, în judeţul Galaţi, însă Forţele Aeriene Române raportează că incidentul nu a pus în pericol viaţa niciunei persoane, informează Agerpres.

Pilotul aeronavei F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviaţie Vânătoare a Forţelor Aeriene Române a raportat incidentul de zbor din timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina din judeţul Galaţi.

Forţele Aeriene Române anunţă că în momentul lansării unei bombe de antrenament s-a desprins un rezervor extern de combustibil şi o grindă de acroşare triplă de pe partea dreaptă a aeronavei.

„Materialele au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, precizează Forţele Aeriene Române. „Incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane şi nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol”, precizează Forţele Aeriene Române.

Conform procedurilor standard în aceste situaţii, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii incidentului.

Libertatea