Un bărbat din Anglia va avea parte de prima proteză oculară, printată 3D, din lume

Un bărbat din Anglia va avea parte de prima proteză oculară, printată 3D, din lume

Medicii de la Spitalul Oftalmologic Moorfields din Londra, vor implata, joi, prima proteză oculară printată 3D, din lume, unui bărbat din Hackney, Londra de Est. Aceștia se așteaptă ca noul „ochi” să fie mult mai realist decât proteza clasică, din acryl, potrivit BBC.

„Am avut nevoie de o proteză oculară încă de când aveam 20 de ani și mereu m-am simțit conștient de acest lucru”, a relatat Steve Varze, care acum are peste 40 de ani.

Pentru o proteză oculară clasică, un pacient trebuie să treacă printr-o sesiune de două ore în care i se modelează orbita, înainte ca proteza să fie introdusă și vopsită. Timpul de așteptare de la prima consultație și până la montarea propriu-zisă a protezei tradiționale este de 6 săptămâni.

„Când plec de acasă mai arunc, de regulă, încă o privire în oglindă și nu îmi place ceea ce văd. Acest nou ochi arată fantastic și, fiind bazat pe tehnologia de printare digitală 3D, nu poate fi decât din ce în ce mai bine”, a mai spus Steve.

Protezele 3D ar trebui să reducă timpul de fabricație cu până la 3 săptămâni, iar consultația inițială durează doar jumătate de oră, potrivit reprezentanților spitalului.

Profesorul Mandeep Sagoo, medic oftalmolog la Spitalul Moorfields spune că personalul medical este entuziasmat de ideea unei proteze oculare complet digitale.

„Sperăm ca următorul studiu clinic să ne ofere dovezi solide despre valoarea acestei noi tehnologii și să ne arate ce diferență face pentru pacienți”, a declarat medicul.

Acesta a mai spus că această metodă „va scurta, cu siguranță, listele de așteptare”.

Libertatea