Un bărbat din Botoșani care a atacat polițiștii cu o drujbă a fost împușcat în picior

Un bărbat din Botoșani care a atacat polițiștii cu o drujbă a fost împușcat în picior

Focuri de armă, marți, în comuna Mileanca, județul Botoșani, după ce polițiștii au fost atacați de un individ înarmat cu o drujbă și o toporișcă. Pentru a se apăra, forțele de ordine au făcut uz de armă. Rănit de un glonț, atacatorul a fost transportat la spital și internat pe secția de Psihiatrie, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani într-un comunicat de presă.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați ieri prin apel la 112 de către un bărbat de 57 de ani, din comuna Mileanca, cu privire la faptul că a fost agresat și i-a fost distrus autoturismul, de către un vecin.

La fața locului a fost transmis un echipaj de poliție și au descoperit faptul că un bărbat de 53 de ani, din comuna Mileanca ar fi pătruns, fără drept în locuința în care se aflau apelantul și concubina acestuia si i-ar fi agresat fizic, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

Apoi, bărbatul ar fi distrus caroseria autoturismului apelantului, care se afla în curte.

În momentul în care a observat autospeciala de poliție, bărbatul de 53 de ani a devenit recalcitrant și a aruncat cu o toporișcă spre aceasta, distrugând elemente de caroserie.

Ulterior, acesta nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a aruncat cu alte obiecte contondente înspre forțele de ordine, ieșind din curte cu o drujbă aflată în funcțiune.

„Întrucât nu s-a supus somațiilor polițiștilor, s-a folosit armanetul din dotare, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical și, ulterior, înspre acesta.  În urma utilizării armamentului, bărbatul a fost rănit în zona gambei”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

Individul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior,  fiind dispusă internarea pe secția de psihiatrie. 

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

Totodată, a fost sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Libertatea