Un bărbat din Iași a fost dat dispărut după ce a fost luat de viitură cu tot cu căruță. Localnicul a fost căutat și de scafandrii

Un bărbat din Iași a fost dat dispărut după ce a fost luat de viitură cu tot cu căruță. Localnicul a fost căutat și de scafandrii

Bărbatul în vârstă de 52 de ani din satul Pocreaca, județul Iași, a fost dat dispărut, vineri seara, după ce a fost luat de viitură, cu tot cu căruță, scrie ziarul BZI. Localnicul a fost căutat inclusiv de scafandrii.

După ce a început ploaia, în zonă s-au adunat mari cantități de apă, iar bărbatul și-a dus fiica acasă, unde locuia împreună cu soțul ei, apoi a vrut să plece înapoi spre locuința lui, însă în momentul în care a încercat să întoarcă căruța la intersecția unde locuia fiica sa, a fost surprins de viitură și a fost tras în apă. Localnicii au alertat imediat autoritățile. 

Oamenii au găsit la fața locului un cal decedat, celălalt a fost găsit viu, însă bărbatul dispăruse. Pompierii, poliția și localnicii din zonă l-au căutat toată seara și au întrerupt acțiunea după ce s-a întunecat.  În această dimineață căutările au fost reluate.

Mai mulţi copaci s-au rupt în judeţul Iaşi din cauza vântului puternic, iar mai multe localităţi au rămas fără curent electric, întreg judeţul fiind sub avertizare de cod portocaliu de furtună timp de câteva ore.

Zeci de localităţi din judeţul Iaşi s-au aflat sub avertizare de cod portocaliu de furtună, între orele 17.00 şi 20.00, fiind semnalate averse de până la 35 de litri pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină, dar şi intensificări ale vântului.

Libertatea