Un bebeluș de 9 luni evacuat din Afganistan, mort în timpul zborului spre SUA: „Rugăciunile noastre pentru familia indoliată”

Un bebeluș de 9 luni evacuat din Afganistan, mort în timpul zborului spre SUA: „Rugăciunile noastre pentru familia indoliată”

O fetiță de numai de 9 luni evacuată din Kabul a murit în timp ce se afla bordul unui avion militar C-17, alături de tatăl ei, în drum spre Philadelphia, SUA. relatează postul CBS, preluat de HotNews. Din Afganistan, bebelușul și părintele lui au ajuns la baza americană Ramstein, Germania, apoi și-au continuat zborul spre Statele Unite.

Bebelușul s-a stins din viață miercuri, 1 septembrie, potrivit unui anunț al Departamentului apărării american. Decesul ei marchează prima moarte cunoscută pe pământ american a unei persoane evacuate din Afganistan.

Locotenent-colonelul Chris Mitchell, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a explicat, într-un comunicat, că în timpul unui zbor C-17 care transporta refugiați din Afganistan de la Baza Aeriană Ramstein din Germania, „echipajul a fost notificat că un bebeluș și-a pierdut cunoștința”.

Echipajul a solicitat asistență medicală și o rută prioritară la aterizarea în SUA, iar când avionul a ajuns la aeroport în jurul orei 9:15, „echipajul de ambulanță și un interpret i-au întâmpinat pe copil și tată, aceștia fiind transportați de urgență la un spital de pediatrie, unde a fost pronunțat decesul copilului”.

„Rugăciunile și gândurile noastre spre îndreaptă spre familia îndoliată”, a mai spus oficialul american.

Peste 31.000 de persoane evacuate din Afganistan prin podul aerian din capitala Kabul au intrat deja în Statele Unite între 17 și 31 august, 24.000 dintre acestea fiind afgani considerați în pericol.

Aeroportul din Philadelphia a primit 3.654 de evacuați din Afganistan, care au sosit între 28 august și 1 septembrie,

foto: Facebook DeptofDefence

Libertatea