Un biciclist de 15 ani, în comă la spital, după ce a fost lovit de o mașină, în Bârlad

Un biciclist de 15 ani, în comă la spital, după ce a fost lovit de o mașină, în Bârlad

Un copil în vârstă de 15 ani care a încercat să traverseze strada pe bicicletă a fost spulberat de o mașină sâmbătă seara, în municipiul Bârlad. Rănit grav, băiatul a ajuns la spital în comă și se luptă pentru viața sa, potrivit Vremea Nouă.

Conform sursei citate, accidentul s-a petrecut după ce copilul a intrat pe contrasens în timp ce încerca să ajungă la o trecere de pietoni din zona Confecții și a fost acroșat de o mașină care circula regulamentar.

În urma impactului, copilul a suferit mai multe leziuni grave.

„Prezintă un traumatism cranio-cerebral, fractură de bazin și traumatism umăr drept. Este în comă profundă. A fost stabilizat la fața locului și transportat în regim de urgență la Spitalul Bârlad. La acest moment este intubat orotraheal și ventilat mecanic, fiind investigat de medicii din cadrul CPU Bârlad. Starea lui este critică”, a precizat medicul urgentist Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Șoferul mașinii implicate are 20 de ani și a fost testat pentru alcool de către polițiști în urma accidentului, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele șoferului pentru vătămare corporală din culpă.

„În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. A fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii de vătămare corporală din culpă”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Libertatea