Un bolnav în stadiu terminal a pilotat un elicopter, în Austria: „Ultima dorință și cea mai frumoasă zi din viața mea”

Un bolnav în stadiu terminal a pilotat un elicopter, în Austria: „Ultima dorință și cea mai frumoasă zi din viața mea”

Asociația Rollende Engel i-a îndeplinit ultima dorință lui Markus, un austriac internat în centrul de îngijiri paliative din Leoben, centrul Austriei, care are o tumoare pe creier, scrie publicația Heute.

Călătoria a fost programată pentru duminică, 28 august. Toată lumea s-a temut că zborul va fi anulat din cauza ploii torențiale.

„Ca prin minune, cu puțin timp înainte de a ajunge la spital, cerul s-a înseninat, ploaia s-a oprit și a ieșit soarele”, a explicat Florian, voluntar în cadrul asociației caritabile.

Markus a fost dus la aeroportul din Kapfenberg, unde îl aștepta un elicopter. În zborul de circa 30 de minute, bărbatul a luat loc lângă pilot și a fost lăsat la manșă pentru câteva secunde. Aparatul a trecut chiar pe deasupra spitalului din Leoben, unde s-a făcut „o tură de onoare”.

„Trebuie să le arătăm asistentelor care mă îngrijesc de ce sunt în stare, nu?”, a glumit el.

Mi-ați oferit cea mai frumoasă zi din viața mea, sunteți adevărați îngeri! Vă mulțumesc pentru că mi-ați îndeplinit ultima dorință.

Markus:

„Mă voi lupta pentru viața mea, fiindcă vreau să mai zbor o dată”

După aterizarea în siguranță, pasagerul a primit ca suvenir o carte despre aviație.

„Mă voi lupta cu boala mea, pentru că vreau să mai zbor o dată cu tine”, i-a spus Markus pilotului, înainte de a-și lua rămas bun.

Libertatea