Un elvețian a cumpărat mașini de lux și și-a renovat vila din Dominicană cu banii dintr-un împrumut fără dobândă luat pentru a depăși pandemia

Un elvețian a cumpărat mașini de lux și și-a renovat vila din Dominicană cu banii dintr-un împrumut fără dobândă luat pentru a depăși pandemia

Un elvețian a primit un împrumut fără dobândă de 500.000 de euro pentru ca firmele sale să poată depăși problemele cauzate de pandemie. Numai că omul de afaceri de 62 de ani a cheltuit banii în scop personal, pe patru mașini de lux, vin scump sau renovarea vilei sale din Republica Dominicană! Bărbatul a fost condamnat de un Tribunal din Zurich la trei ani de închisoare, jumătate din pedeapsă fiind condiționată, notează Tages-Anzeiger.

În 2020, în cadrul unui pachet de măsuri de sprijin, Consiliul Federal a decis să acorde companiilor împrumuturi fără dobândă.

Cifră de afaceri – zero, împrumut de 500.000 de euro

Pe baza unor documente falsificate, care atestau că, în 2019, a vândut imobiliare de circa 10 milioane de euro, compania unui elvețian a obținut un împrumut de circa 500.000 de euro, la 31 martie 2019. În realitate, cifra reală reală de afaceri în 2019 era de zero euro!

Banii obținuți n-au fost investiți în companie. Individul și-a satisfăcut dorința de lux, cumpărând patru automobile de lux, vin scump și renovâdu-și apartamentul din Republica Dominicană.

Pentru un Audi R8, un Bentley Continental, un Porsche Cayenne Turbo și un Porsche 911 Turbo, pe care le-a folosit el, soția și cei doi copii ai lor, bărbatul a plătit în jur de 370.000 de euro.

După ce fraudă a fost descoperită și a fost declanșată o anchetă, așa-zisul afacerist a declarat că a vrut să-și schimbe domeniul de activitate și să se facă dealer de mașini!

„Și-a finanțat propria viață de lux din pe cheltuiala contribuabilului”

„Este un semn de lipsă de scrupule deosebită a-și finanța propria viață de lux pe cheltuiala contribuabilului”, a transmis judecătorul. Învinuitul, care mai avea la activ fraude și falimente multiple, a primit o pedeapsă cu închisoare de 36 de luni, dintre care 18 cu condiționare.

El trebuie să returneze cei 500.000 de euro și să plătească dobânzi suplimentare. 10.000 de euro sunt cheltuielile de judecată. 

Foto cu caracter ilustrativ: EPA

Libertatea