Un halterofil ugandez a fugit din cantonamentul de la Tokyo şi cere să muncească în Japonia

Un halterofil ugandez a fugit din cantonamentul de la Tokyo şi cere să muncească în Japonia

Un sportiv ugandez, dat dispărut la Tokyo înainte să înceapă Jocurile Olimpice, a lăsat în urma lui un bilet în care a scris că viața în țara africană este prea grea și că preferă să rămână în Japonia, ca să lucreze acolo, a relatat CNN.

Julius Ssekitoleko, un halterofil în vârstă de 20 de ani, a scris în bilet că nu vrea să se mai întoarcă în Uganda și a cerut membrilor delegației sale să trimită bunurile soției sale.

Oficialii din Tokyo și-au dat seama vineri la prânz că sportivul a dispărut, când au observat că proba de test COVID-19 nu a fost trimisă de sportiv.

Poliția din Tokyo l-a căutat apoi pe ugandez, dar fără succes.

Trebuia să revină în Uganda pe 20 iulie

Ssekitoleko nu a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după sosirea în Japonia, și astfel urma să se întoarcă în Uganda pe 20 iulie.

View this post on Instagram

A post shared by Ssekitoleko Julius (@ssekitolekojulius)

Ssekitoleko a fost văzut ultima dată vineri dimineață, la o stație de tren aflată lângă hotelul unde este cazată delegația Ugandei.

Sportivul şi-a cumpărat bilet de tren către Nagoya, oraș din centrul Japoniei aflat la aproximativ 300 de kilometri distanță de Tokyo.

Delegația ugandeză a fost printre primele echipe care au ajuns în Japonia pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa a început antrenamentele pe 7 iulie, la terminarea carantinei obligatorii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate un an din cauza pandemiei globale de COVID-19, se desfășoară în perioada 23 iulie – 8 august.

Libertatea