Un japonez care alerga la Semimaratonul București a intrat în stop cardio-respirator după ce a trecut de linia de sosire

Un japonez care alerga la Semimaratonul București a intrat în stop cardio-respirator după ce a trecut de linia de sosire

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a intervenit, duminică, pentru salvarea vieţii unui cetățean japonez de aproximativ 50 de ani care a intrat în stop cardio-respirator după ce a trecut linia de sosire la Semimaratonului București, notează News.ro.

Paramedicii de pe ambulanță au intervenit după ce participantul la semimaraton a început să se simtă rău, la finalul traseului de 21 de kilometri.

„La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naţionalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator.

Echipajele SABIF care asigurau asistenţa medicală de urgenţă la maraton au intervenit şi l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut”, au transmis autoritățile.

Bărbatul a fost transportat apoi la cel mai apropiat spital de urgenţă din Capitală.

Ambulanta Bucureşti Ilfov a participat la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C cu medic şi 4 echipaje de tip B2 cu asistent medical.

În plus 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari asigură asistenţa medicală în cadrul maratonului care se desfăşoară în acest weekend în Bucureşti.

Libertatea