Un orc din „Stăpânul inelelor”, făcut după chipul lui Harvey Weinstein, producătorul condamnat pentru abuzuri sexuale

Un orc din „Stăpânul inelelor”, făcut după chipul lui Harvey Weinstein, producătorul condamnat pentru abuzuri sexuale

Unul dintre orcii din seria „Stăpânul inelelor” a fost creat după chipul lui Harvey Weinstein, un celebru producător american de film condamnat la 23 de ani de închisoare pentru abuzuri sexuale, a dezvăluit Elijah Wood, actorul care l-a interpretat pe hobbitul Frodo, în cadrul unui podcast citat de The Guardian.

„E o chestie care a devenit recent subiect de discuție. Dom și Bill (Dominic Monaghan și Billy Boyd, actorii care au jucat rolul hobbiților Merry și Pippin – n.r.) vorbeau cu Sean Astin despre prima lui amintire când a ajuns în Noua Zeelandă (la filmări – n.r.). Sean văzuse măștile de orc – le-am văzut și eu apoi -, iar una dintre ele era clar că a fost concepută pentru a arăta ca Harvey Weinstein, un semn al disprețului pentru acest individ”, a spus Wood.

„Cred că este în regulă să vorbim acum despre asta, tipul e încarcerat, lua-l-ar naiba!”, a mai spus Elijah.

Weinstein, 69 de ani, a fost acuzat de agresiune sexuală de către numeroase femei în cadrul mișcării internaționale împotriva hărțuirii #metoo. El a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol în februarie 2020 și se confruntă cu alte acuzații în California, la care a pledat nevinovat.

Harvey Weinstein | Foto: Epa

Elijah Wood a spus că regizorul Peter Jackson a luat decizia de a modela un orc după chipul lui Weinstein după ce a avut unele conflicte cu acesta atunci când se pregătea să producă seria „Stăpânul inelelor”.

Gothmog, orcul făcut pentru a-l ridiculiza pe Harvey Weinstein. foto: Captură Video

Potrivit actorului, Jackson a început să dezvolte filmele la Miramax, pe care Weinstein a cofondat-o împreună cu fratele său. Jackson a vrut să facă cel puțin două filme pentru a adapta romanele lui JRR Tolkien, dar Weinstein i-a cerut regizorului să adapteze toate cele trei cărți într-un singur film.

De asemenea, Weinstein l-a amenințat că îl va înlocui pe Jackson cu Quentin Tarantino sau John Madden, directorul „Shakespeare in Love”, a dezvăluit Elijah Wood.

Când Jackson a cerut permisiunea de a găsi un producător diferit, Weinstein a fost de acord, dar i-a dat numai un weekend să facă acest lucru și a pus condiția asta că orice producător trebuie să lucreze la toate filmele sau la niciunul.

Libertatea