Un parlamentar din Sri Lanka a împușcat mai mulți protestatari, printre care unul mortal, apoi s-a sinucis

Amarakeerthi Athukorala, un parlamentar membru al partidului de guvernământ din Sri Lanka, s-a sinucis în timpul unor demonstrații violente în afara capitalei Colombo. Politicianul a comis gestul după ce a împușcat trei protestatari care i-au blocat autoturismul pe o autostradă, relatează publicația indiană Swarajyamag și BBC.

Potrivit primelor informații, Amarakeerthi Athukorala a deschis focul și a rănit grav trei manifestanți antiguvernamentali care îi blocau mașina pe autostrada Colombo-Kandy, în apropiere de orașul Nittambuwa. Unul dintre ei a murit din cauza rănilor provocate. Alți trei au fost răniți în incident și ulterior au fost internați la un spital din Nittambuwa.

După incident, potrivit Al Jazzera, imaginile de pe camerele de supraveghere l-au arătat pe deputat și ofițerul său de securitate fugind într-o clădire din apropiere. Ulterior au fost găsiți morți, în ceea ce poliția descrie a fi o sinucidere.

Sri Lanka, o țară insulară din sudul Asiei, se confruntă de câteva zile cu revolte violente pornite de mulțimi furioase de politicile guvernului are au generat criză economică. Premierul din Sri Lanka a fost salvat de armată de mulțimea furioasă care a vrut să intre peste el în casă.

Protestatarii au incendiat în Sri Lanka mai multe locuințe aparținând familiei conducătoare Rajapaksa și ale parlamentarilor care susțin guvernul, după o zi de violențe încheiată cu demisia premierului Mahinda Rajapaksa.

Libertatea