Un singur pat ATI liber pentru bolnavii COVID în țară, în timp ce numărul pacienților internați a atins un nivel record

Un singur pat ATI liber pentru bolnavii COVID în țară, în timp ce numărul pacienților internați a atins un nivel record

Doar un pat de terapie intensivă este disponibil pentru bolnavii aflați în stare gravă cu COVID la nivel național, în județul Timiș, și asta după ce numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă a crescut la un nou nivel record – 1.561, transmite Grupul de Comunicare Strategică, vineri, 8 octombrie.

Potrivit datelor din aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 131 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. ”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, transmite GCS.

Singurul pat liber la ATI pentru bolnavii cu COVID în țară este în județul Timiș.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că se lucrează pentru asigurarea personalului medical care să deservească ATI care vor fi disponibile în perioada următoare.

În procesul de operaționalizare a paturilor „se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”.

România a înregistrat vineri, 8 octobrie, cel mai mare număr de decese din pandemie: 385 de oameni infectați au murit. Au mai fost raportate 13.854 de cazuri noi de infectare, iar numărul pacienților internați la ATI a crescut la un nou nivel record – 1.561.

Libertatea