Un șofer din Constanța, băut și fără permis, a fost oprit de polițiști după o urmărire cu 11 focuri de armă

O urmărire ca în filme a avut loc joi seara, în Constanța, după ce un șofer băut și fără permis a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, care au sesizat că acesta conducea haotic, potrivit Ziua de Constanța. Bărbatul a fost oprit, într-un final, pe un câmp din localitatea Lazu, după ce polițiștii au tras 11 focuri de armă.

Totul a început când agenttul de la Poliția Rutieră, Cosmin Guicilă, care se afla în timpul său liber, în trafic, în Municipiul Constanța, a observat că șoferul conducea haotic, așa că și-a alertat colegii.

„Datorită experienței ca polițist rutier, Cosmin și-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă, așa că a sunat în dispecerat și a solicitat sprijin de la cea mai apropiată patrulă de poliție, continuând să urmărească autoturismul în cauză și ținând legătura cu colegii săi”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Șoferul nu a oprit la semnalele acustice și sonore ale polițiștilor, așa că agenții au plecat în urmărirea sa.

Inițial, oamneii legii au tras 3 focuri de armă, de avertisment, în plan vertical, apoi au mai tras de 8 ori în direcția mașinii, până când aceasta s-a oprit pe un câmp din localitatea Lazu.

Bărbatul a fost imobilizat și încătușat de către agenți, ajutați de Cosmin, polițiștul aflat în timpul liber, care s-a aflat tot timpul în spatele lor, pentru a le oferi sprijin, la nevoie.

Primele cercetări au arătat că șoferul de 51 de ani nu avea permis de conducere și avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital apoi pentru probe biologice.

Libertatea