Un șofer român de TIR a distrus 6 mașini, a deschis portiera în mers și l-a amenințat cu furculița pe alt camionagiu

Un șofer român de TIR a distrus 6 mașini, a deschis portiera în mers și l-a amenințat cu furculița pe alt camionagiu

Un șofer român de TIR a făcut prăpăd într-o parcare de camioane din Germania, distrugând 6 mașini, rănind șase oameni și atacând un coleg cu furculița. A fost luat cu cătușe la mâini de lângă camion, scrie publicația regională online Sinsheim Lokal.

Luni seara, un camionagiu român a avariat 6 vehicule într-o parcare de pe marginea autostrăzii A6, lângă Bad Rappenau, a rănit 6 oameni și s-a opus polițiștilor, pe care i-a agresat verbal și i-a scuipat.

Românul conducea o platformă pe care avea încărcate două tractoare noi și la un semafor de intrare în parcare a lovit din spate două autoturisme. A continuat să conducă și a mai avariat 6 mașini, în timp ce făcea manevre de mers înainte și înapoi. Șase oameni au fost răniți, doi dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale.

A intrat apoi pe contrasens și s-a luat la ceartă cu alt șofer de camion. Martorii au relatat că a deschis portiera în mers și l-a amenințat cu o furculiță pe celălalt șofer de camion.

Mai multe apeluri la numărul de urgență au adus la fața locului mai multe echipaje de poliție. Atunci când i-a văzut pe agenți, românul de 43 de ani a început să urle la ei, să-i scuipe și a fost liniștit abia când i-au fost puse cătușele.

Românul a fost urcat în mașina de poliție cu cătușele la mâini. Foto: sinsheim-lokal.de

Inspectorul-șef de poliție Michael Phillipp, de la poliția din Heilbronn, a declarat luni seara pentru Bild: „Totul s-a întâmplat în jurul orei 18.47. Persoana care a provocat accidentul băuse probabil alcool înainte de actul său.

Primii colegi ajunși acolo au observat asta. Acum se va preleva o probă de sânge, pentru că a refuzat să sufle în alcooltest. Înainte ca bărbatul din România să lovească mașinile, s-a certat cu un alt șofer. E încă neclar de ce.”

Românul a provocat pagube de 100.000 de euro și a fost arestat, iar un judecător va decide astăzi dacă el va rămâne în custodia Poliției.

Foto: sinsheim-lokal.de

Libertatea