Un tânăr de 18 ani va zbura cu Jeff Bezos în spațiu pe 20 iulie

Un tânăr de 18 ani va zbura cu Jeff Bezos în spațiu pe 20 iulie

Oliver Daemen, un tânăr de 18 ani care a absolvit recent liceul, va urca la bordul rachetei New Shepard, alături de miliardarul Jeff Bezos, pentru călătorie până la limita spațiului terestru, informează CNN.

El îl va înlocui pe ofertantul misterios care a plătit 28 de milioane de dolari pe un bilet, dar care nu va mai participa la zbor, a anunțat joi Blue Origin, compania de rachete a miliardarului.

Printr-un comunicat de presă, Blue Origin a explicat că persoana respectivă, care a ținut să rămână anonimă, avea altceva programat la data zborului. Câștigătorul va participa în schimb la misiunea viitoare.

Daemen „a participat la licitație și și-a asigurat un loc la al doilea zbor. L-am mutat când a devenit disponibil acest loc la primul zbor. Nu dezvăluim cât a plătit”, a declarat un purtător de cuvânt al Blue Origin pentru CNN Business.

O sursă a dezvăluit că locul tânărului a fost cumpărat pentru el de tatăl său Joes Daemen, care este fondatorul și CEO al Somerset Capital Partners, o firmă de investiții cu sediul în Olanda.

Primul zbor cu oameni la bord al rachetei lui Bezos

Daemen, care intenționează să frecventeze Universitatea din Utrecht din Olanda în această toamnă, va deveni cea mai tânără persoană care a zburat vreodată în spațiu. De asemenea, Wally Funk – o femeie de 82 de ani, care a participat în anii 1960 la programul „Mercury 13” – va fi cel mai în vârstă turist spațial.

Zborul
va avea loc pe 20 iulie și va reprezenta prima călătorie cu
echipaj a rachetei New Shepard.

Prețul
de 28 de milioane de dolari este mult mai mare decât sperau să
obțină cei de la Blue Origin, care au donat banii organizației
sale non-profit Club for the Future – care încurajează educația
științifică și tehnologică în rândul copiilor. Organizația a
donat, la rândul ei, 19 milioane de dolari din acești bani pentru o
varietate de ONG-uri.

Racheta
New Shepard a Blue Origin a fost testată până acum fără oameni.
Jeff Bezos, miliardarul de la Amazon care a fondat Blue Origin în
2000 va lua parte la prima misiune.

Potrivit site-ului companiei, există câteva limitări cu privire la cine poate lua un zbor New Shepard: toată lumea trebuie să aibă 18 ani sau mai mult, să aibă o formă fizică suficient de bună pentru a urca șapte trepte de scări într-un minut și jumătate, să aibă înălțimea între 152 și 195 cm și între 110 kilograme și 223 kilograme în greutate.

De asemenea, pasagerii trebuie să poată fixa și desface hamul scaunului în mai puțin de 15 secunde, să petreacă până la o oră și jumătate legat în capsulă cu trapa închisă și să reziste până la 5,5G în forță în timpul coborârii.

Libertatea