Unul dintre pacienții transferați în urma incendiului din Constanța a murit

Unul dintre pacienții transferați în urma incendiului din Constanța a murit

Unul dintre pacienții care au fost transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, atunci când în unitatea medicală a izbucnit un incendiu, a murit. Prefectul județului Constanța a confirmat acest lucru pentru Digi24.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 63 de ani care, după incendiul care a izbucnit în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Starea bărbatului era stabilă vineri, dar între timp starea sa de sănătate s-a agravat și a murit în această dimineață, anunță Digi24. Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

Şapte pacienţi au murit, vineri, 1 octombrie, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Procurorul care se ocupă de dosarul incendiului din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Sadîc Zafer, a declarat, sâmbătă, că cercetările continuă pentru a se stabili „de unde și ce anume putea să provoace incendiul”.

„Facem cercetări, încă nu am stabilit nimic, este foarte mult de investigat, pot spune că am făcut deocamdată o investigare la fața locului de cel mult 30%. Urmează să luăm fiecare salon, fiecare încăpere, întregul spital, ca să ne dăm seama de unde și ce anume putea să provoace incendiul, care aparatură medicală era în funcțiune și așa mai departe”, a spus procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-o declarație transmisă de televiziuni.

Libertatea