USR PLUS amenință cu plângerea penală dacă Nicușor Dan nu îl demite pe directorul ASSMB

USR PLUS amenință cu plângerea penală dacă Nicușor Dan nu îl demite pe directorul ASSMB

USR PLUS a transmis joi seară, într-un comunicat, că va depune plângere penală dacă primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu îl va demite pe directorul ASSMB, Vasile Apostol, și nu își va cere „scuze publice” după „tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare”.

„ASSMB și PMB au impus niște condiții pentru ocuparea postului care par cu dedicație pentru domnul dr. Cristian Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”, acuză USR PLUS în comunicat.

Formațiunea susține că Nicușor Dan și ASSMB condiționează participarea la concurs, aceea de „15 ani vechime în specialitate” cu cea de „6 luni vechime într-o funcție de conducere”.

USR PLUS anunță că dacă Nicușor Dan nu îl va demite pe Vasile Apostol, director ASSMB, și dacă edilul nu își va cere scuze, atunci va depune o plângere penală.

USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan.

Comunicat USR PLUS:

Cu o zi înainte, USR PLUS a susținut că primarul Nicuşor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei şi respectiv ASSMB, iar „criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie”.

Libertatea