USR, replică pentru Klaus Iohannis:   „Încetați cu fake news-ul ăsta, nu am abandonat guvernarea”

USR, replică pentru Klaus Iohannis: „Încetați cu fake news-ul ăsta, nu am abandonat guvernarea”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a reacționat dur, joi, după discursul președintelui Klaus Iohannis în care a criticat USR că a abandonat guvernarea: „Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare. Vreți reformă sau vreți să mai dați o șansă PSD?”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

„«USR s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea din motive de ei știute», spune președintele Klaus Iohannis. Domnule Iohannis, atunci când USR-PLUS a cerut reforme, ați fost printre primii care v-ați opus. Reformă însemna transparența și prioritizarea vârstnicilor pentru vaccinare, așa cum a luptat Vlad Voiculescu să se întâmple. L-ați oprit. În România «matură și responsabilă», securiștii trebuiau vaccinați în centre ascunse, înaintea bătrânilor. Vlad Voiculescu a arătat asta și a fost demis”, a scris Ionuț Moșteanu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Reacția acestuia vine după ce, joi, într-un discurs Klaus Iohannis a criticat dur USR pentru ieșirea de la guvernare: „USR care s-a dat mare partid reformist a abandonat guvernarea la un moment dat din motive de ei știute”. Totodată, șeful statului a criticat USR că a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Replica nu a întârziat să apară din partea USR.

„Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare. Vreți reformă sau vreți să mai dați o șansă PSD? Reformă însemna să punem stop jafului național, miliardelor de lei alocați pentru baroni și primari ca mită electorală. Să nu mai avem becuri și băncuțe cumpărate cu mii de euro din PNDL sau asfalt turnat peste pământ înainte de alegeri. Atunci când USR-PLUS a cerut criterii clare de transparență și alocare eficientă a banilor din PNDL, ați ales să ne scoateți de la guvernare”, a mai transmis Ionuț Moșteanu.

Klaus Iohannis a anunțat că luni la ora 12.00 vor începe consultările la Palatul Cotroceni cu partidele politice.

„Pașii constituționali sunt bine cunoscuți. Eu voi invita partidele la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, responsabili să găsim o ieșire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12.00”, a anunțat Klaus Iohannis joi.

Libertatea