Variety: un român conduce juriul secțiunii de filme documentare al festivalului de la Zurich

Variety: un român conduce juriul secțiunii de filme documentare al festivalului de la Zurich

Regizorul Alexander Nanau a fost invitat să facă parte din juriul festivalului de la Zurich, care se va desfășura între 22 septembrie și 2 octombrie.

Nanau, nominalizat la Oscaruri la categoriile „cel mai bun documentar” și „cel mai bun film internațional” cu documentarul „Colectiv”, va conduce juriul competiției de film documentar de la Zurich.

Lui i se alătură producătorul macedonean Atanas Georgiev, care a fost nominalizat la Oscar cu „Honeyland”; producătorul și regizorul elvețian Joëlle Bertossa, care a realizat „I Am Not Your Negro”; Nina Numankadić din Republica Cehă, directorul „Doc Alliance” și producătorul „FREM”; și regizorul indian Sushmit Ghosh, câștigător al premiului Sundance și nominalizat la Oscar cu „Writing With Fire”.

Alexander Nanau este un fost câștigător al festivalului de la Zurich. În 2019, „Colectiv” a primit premiul pentru cel mai bun documentar internațional. A fost al doilea premiu câștigat de Nanau la festivalul elvețian, după cel câștigat în 2014 cu documentarul ”Toto și surorile lui”. 

Iranul Asghar Farhadi, care a regizat premiile Oscar „A Separation” și „The Salesman” va conduce juriul care va oferi premiul pentru cel mai bun lungmetraj internațional la Zurich, în timp ce americanca Christine Vachon, câștigatoare a premiului cu „Boys Don’t Cry”, va conduce juriul competiției Focus – care se concentrează pe producțiile realizate în Elveția, Germania sau Austria.

Libertatea