Viața de lux a Taliei Habrieva, „avocata lui Putin”. Apartament de 1,6 milioane de euro în Elveția, vilă de 6 milioane de euro la Moscova

Viața de lux a Taliei Habrieva, „avocata lui Putin”. Apartament de 1,6 milioane de euro în Elveția, vilă de 6 milioane de euro la Moscova

În calitate de co-lider al gruplui de lucru, Talia Habrieva, 64 de ani, avocat de top în Rusia, a fost responsabilă de amendamentele la Constituție, adoptate anul trecut, care îi vor permite lui Vladimir Putin să aibă încă două mandate de președinte. Habrieva locuiește în Montreux, Elveția, unde deține un apartament de lux, și are o poziție de top într-o universitate privată, scrie ziarul Tages Anzeiger, preluat de Blick.

După cum relatează „Tages-Anzeiger”, „avocata lui Putin” a folosit câteva „trucuri legale” pentru a se asigura că liderul de la Kremlin ar putea rămâne, teoretic, în funcție până în 2036. În mod normal, ar fi permise doar două mandate de patru ani fiecare, iar cel în curs se termină în 2024.

Habrieva a avut nevoie de doar șase luni pentru această „schimbare monumentală”. Modificarea constituțională a fost apoi aprobată de Parlament și, ulterior, prin referendum.

Peentru serviciile ei, avocata ar fi fost bine remunerată, observă Tages Anzeiger.

Ea deține un apartamentul la Montreux, locație care a atras oameni bogați și celebri, precum prințesa Sisi a Austriei (1837-1898), scriitorii Ernest Hemingway (1899-1961) și Leo Tolstoi (1828-1910) sau cântărețul britanic Freddie Mercury (1946-1991). Apartamentul a costat în jur de 1,6 milioane de euro și are 118 metri pătrați.

La Moscova, se spune că Habrieva deține o vilă de lux care valorează echivalentul a 6 milioane de euro. 

Nimic din ceea ce un avocat și un manager sportiv și le-ar putea permite din salariu. Soțul ei, Ramil Habriev, a condus agenția rusă antidoping Rusada.

„Este atât de apropiată de Putin încât nicio instanță rusă nu o va cerceta”

Habrieva a oferit autorităților fiscale ruse un venit total al familiei de 3,2 milioane de euro în ultimii opt ani.

În plus, în Elveția, Habrieva este și director științific al academiei private de drept „Beringoff”. Pentru 15.000 de euro pe semestru, „elita internațională va fi instruită în dreptul internațional” într-un curs de trei ani, potrivit site-ului insituției. Biroul de presă al cantonului Vaud a informat „academia nu este recunoscută nici la nivel federal, nici de departamentul de educație”.

Pe 23 februarie, cu o zi înainte de lansarea invaziei Ucrainei, avocata ar fi fost în Elveția.  Nu este clar dacă Habriewa are permis de ședere elvețian, dar este cert că ea nu se află pe nicio listă de sancțiuni internaționale.

„Habrieva este atât de apropiată de Putin încât nicio instanță din Rusia nu o va examina” a declarat un membru al partidului Iabloko pentru Tages-Anzeiger. El cere comunității internaționale să o investigheze pe avocată. 

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Foto: duma.gov.ru via Blick

Libertatea