VIDEO | Elicopterul american a fost ridicat din intersecția de la Aviatorilor și dus la o bază militară din Otopeni

VIDEO | Elicopterul american a fost ridicat din intersecția de la Aviatorilor și dus la o bază militară din Otopeni

Elicopterul aparținând Armatei americane care a aterizat forțat, joi dimineață, în nordul Bucureștiului, în Piața Charles de Gaulle, chiar pe șosea, a fost ridicat și dus către o bază aerienă, informează Digi 24.

Militarii americani sosiți la locul incidentului au demontat mai întâi elicele, pentru ca în final aeronava să fie ridicată și transportată la baza militară de la Otopeni.

Transportul a fost la un moment dat oprit, din cauza unei probleme tehnice, dar, după zece minute, cursa a continuat. Elicopterul a fost tractat precum un avion în aeroport.

Elicopterul va ajunge în primă fază într-un hambar al bazei militare 90 de la Otopeni, ulterior aeronava urmând a fi transportată la baza „Mihail Kogălniceanu din Constanța, unde va fi supus unei expertize tehnice.

Legat de cauzele care au dus la producerea incidentului, reprezentantul MApN a mai spus că acestea vor fi investigate atât de Forţele Aeriene Române şi Armata Americană.

Elicopterul aparținând Armatei americane care a aterizat forțat joi pe bulevardul Aviatorilor din Capitală făcea un zbor de antrenament pentru Ziua Aviației.

Reprezentanții MApN au anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că zborurile de Ziua Aviației din 20 iulie au fost anulate, după incidentul care a avut loc, azi, în Piața Charles de Gaulle.

Video: Dumitru Angelescu/ Libertatea; Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Libertatea