VIDEO. Șoferi pe constransens pe Autostrada Soarelui, pentru a fenta aglomerație

În mediul online, au apărut mai multe filmări care prezintă șoferi care merg pe contrasens pe A2 București – Constanța pentru a reuși să scape de aglomerație, relatează publicața locală ReplicaOnline. Imaginile vin la doar câteva zile după pe autostradă a avut loc un carambol cu 55 de mașini.

Potrivit sursei menționate, din cauza unei autoutilitare răsturnate pe suprafața de rulare, șoferii nu au mai avut răbdare să stea în coloană până se eliberează carosabilul, astfel că au făcut cale întoarsă, rulând pe contrasens.

Cei care au urmărit imaginile au cerut pedepse dure pentru cei implicați întrucât au pus în pericol circulația celorlalți participanți la trafic.

Poliția a demarat verificări în vederea identificării conducătorilor auto și luarea măsurilor legale.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Constanţa, conform News.ro.

Mai multe accidente în lanț au avut loc, vineri dimineață, pe Autostrada A2 București-Constanța, după ce în zonă a fost ceață densă. Inițial, autoritățile au anunțat un carambol cu 20 de mașini, însă în timpul intervenției bilanțul a devenit tot mai grav. Au fost implicate cel puțin 50 de vehicule.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție, iar zeci de ambulanțe, precum și un elicopter SMURD, au intervenit la fața locului. Un bilanț al răniților arată că 17 persoane, dintre care 5 copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un alt accident în lanț, cu cinci mașini implicate, a avut loc și duminică pe sensul dinspre București către Constanța.

Libertatea