VIDEO| Un polițist rus se chinuie să intre într-o casă din care se difuzau mesaje despre crimele soldaților ruși în Ucraina

VIDEO| Un polițist rus se chinuie să intre într-o casă din care se difuzau mesaje despre crimele soldaților ruși în Ucraina

De Ziua Victoriei, pe 9 mai, mii de ruși au luat parte la parade de stradă, dar nu toată lumea este de acord cu politica lui Vladimir Putin. Unul dintre locuitorii din Sankt Petersburg a folosit sărbătoarea pentru a-și exprima dezacordul cu liderul de la Krmlin, iar poliția a vrut să intre în apartament, dar s-a dovedit că e dificil să facă asta. Un video devenit viral a fost preluat de publicația poloneză Onet.

În această zi specială pentru ruși, o femeie a transmis din apartamentul ei, prin difuzoare, informații despre războiul din Ucraina. Pe lângă înregistrările care dezvăluie atrocitățile armatei ruse, din apartamentul ei veneau și sunetele unei melodii a cântărețului rus Vladimir Visotski.

Polițiștii, anunțați despre caz, au intrat foarte stângaci în acțiune. Înregistrarea de pe Twitter a fost pulicată de o jurnalistă din Belarus, Hanna Liubakova. Polițiștii au decis să intre în apartament prin balcon. Nu a fost însă o sarcină ușoară, deoarece balconul era la primul etaj.

#Russia On 9 May in Saint Petersburg, a local resident turned on the audio with a story about the crimes of the Russian military in Ukraine and a song by Vladimir Vysotsky. Neighbours could hear it. Police arrived and detained a woman. Watch how they tried to get to her apartment pic.twitter.com/PSBJyzySCp

— Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) May 11, 2022

Mai întâi, polițiștii au încercat să agațe o frânghie de balustrada balconului, apoi le-a venit ideea să urce pe perete, iar când nu a putut, au cerut ajutorul trecătorilor.

Ofițerii au fost nevoiți să forțeze ușa balconului. După multe încercări eșuate de a forța ușa, proprietara apartamentului a decis să deschidă ea polițiștilor.

După cum a raportat Hanna Liubakowa, femeia a fost reținută.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea