Viktor Orban, singurul lider vestic prezent la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov, la Moscova

Viktor Orban, singurul lider vestic prezent la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov, la Moscova

Premierul ungar Viktor Orban participă, sâmbătă, la Moscova, la înmormântarea ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov, a anunţat biroul său, potrivit Radio Europa Liberă.

Orban își va aduce omagiul și va fi însoțit de o delegație, potrivit unui anunț al unui secretat de stat maghiar, pe Twitter.

Nu existau planuri ca Orban să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin în timpul călătoriei sale la Moscova, a informat presa rusă, citându-l epe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Din câte știm, va zbura doar pentru a-și lua rămas bun de la Gorbaciov. Nu au existat cerințe pentru întâlniri”, a declarat Peskov pentru agenția de presă de stat RIA Novosti.

Înainte de războiul din Ucraina, Orban avea o relație strânsă cu Putin, iar Ungaria este singura țară europeană care a crescut livrările de gaze din Rusia de la începutul conflictului.

Gorbaciov, care a murit pe 30 august la vârsta de 91 de ani, va fi înmormântat la cimitirul Novodevicii din Moscova, alături de soția sa, Raisa.

Putin nu va participa la înmormântare din cauza programului său încărcat, a transmis Kremlinul.

Libertatea