Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de acasă de polițiști, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de acasă de polițiști, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel București l-a condamnat, marți definitiv pe fostul deputat Viorel Hrebenciuc ala 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Fostul deputat a fost ridicat de acasă și se află în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat.

După decizia definitivă a instanței, poliția a pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei și, conform unor surse, l-a ridicat de acasă pe Viorel Hrebenciuc.

„Având în vedere decizia instanței, astăzi, 14.09. 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele unui bărbat de 68 de ani. Cel în cauză este în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat”, a anunțat Poliția Capitalei.

Viorel Hrebenciuc a fost acuzat de DNA că s-a implicat pentru a determina funcţionari din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan „Pinalti”.

Fostul secretar general al PSD Viorel Hrebenciuc, fosta șefă CNA Laura Georgescu și omul de afaceri Gheorghe Ștefan au fost condamnați marți la închisoare cu executare de Curtea de Apel București în dosarul în care a fost acordată ilegal licența de emisie pentru Giga TV, televiziunea ultimului.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ , Gheorghe Ştefan, a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fiindu-i majorată pedeapsa primită iniţial la Tribunalul Bucureşti.

Laura Georgescu, fost șef CNA a primit 4 ani şi 4 luni de închisoar. Și aceasta a fost ridicată marți de acasă pentru a fi încarcerată.

„Având în vedere decizia instanței, astăzi, 14.09. 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele unei femei de 55 de ani. Cea în cauză este în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerată”, a precizat Poliția Capitalei.

De asemenea, Narcisa Iorga, fost membru CNA a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Narcisa Iorga a fost acuzată de DNA că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

FOTO: Hepta

Libertatea