Virgil Ianțu a vrut să se căsătorească religios cu Roxana, dar nu s-a putut. Ce i-a transmis preotul prezentatorului TV

Virgil Ianțu a vrut să se căsătorească religios cu Roxana, dar nu s-a putut. Ce i-a transmis preotul prezentatorului TV

Virgil Ianțu și Roxana trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de 15 ani și au împreună o fată, pe Jasmina. Cei doi nu au făcut pasul cel mare, actele fiind un aspect care nu i-a interesant. Cu toate astea, acesta a apelat la ajutorul unui preot, pentru a fi cununat religios. Răspunsul slujitorului Domnului i-a lăsat însă un gust amar, lui Virgil.

„Ea știe, mâna e cerută, cererea a fost acceptată, dar nu am apucat să ne căsătorim. E adevărat că au trecut 15 ani. S-a întâmplat o treabă care mi-a lăsat un gust amar: am mers la un preot și l-am întrebat cum putem face ca în fața lui Dumnezeu să ne cununăm? El ne-a cerut certificatul de căsătorie.

Virgil Ianțu a vrut să se căsătorească religios cu Roxana, dar nu s-a putut. Ce i-a transmis preotul prezentatorului TV

Noi am zis că așa e corect din punct de vedere legal, dar noi vrem să o facem pentru sufletul nostru și nu avem timp de acte. Așa e, de când lumea, trebuia să fie o foaie acolo semnată de cineva cu ștampila și cu drapelul la piept?

Mie mi se pare total ciudat că nu pot să fac asta în fața lui Dumnezeu până ce un ales al poporului nu îmi dă o patalama. Preotul a zis că nu se poate altfel, pentru că asta ar însemna să-l mințim pe Dumnezeu. Mi s-a părut total aiurea. Nu vreau să stau după acte”, a declarat Virgil Ianțu, potrivit Impact.

Ce spune preotul Mirea Virtejanu de la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului”, din București

„Este o ordonanță dată de către Stat ca noi preoții să nu-i cununăm pe cei care nu se cunună și civil, e obligatoriu să prezinte certificatul de căsătorie. Dar mulți nu fac asta din cauza banilor, a averilor. Dar D-zeu nu a lăsat așa, ei trebuie să formeze un cuplu, altfel stau în păcat.

Cât ești în nelegiuire nu poți da pomană nici pentru părintele tău, nici măcar o felie de pâine. Cine nu e cununat nu are voie să se împărtășească. Poate, financiar, le merge bine, dar vei da socoteală în fața lui Dumnezeu.

Mulți au stat 15 -20 de ani împreună, nu le mergea bine, dar, după căsătorie, le-a mers din plin. Nu poți spune soția mea sau soțul meu, dacă nu ești căsătorit. Îl aștept pe Virgil Ianțu să vină la biserică, să stăm de vorbă. Eu am și calitatea de învățător. Mai bine să te mustre un preot sau un om, decât să te mustre Dumnezeu, mai târziu”, i-a transmis preotul lui Virgil Ianțu, potrivit sursei citate.

Libertatea