Vizita lui Klaus Iohannis în Letonia, amânată, după ce președintele leton s-a infectat cu coronavirus. Șeful statului, testat negativ

Vizita lui Klaus Iohannis în Letonia, amânată, după ce președintele leton s-a infectat cu coronavirus. Șeful statului, testat negativ

Președintele Klaus Iohannis trebuia să facă o vizită în Letonia vineri şi sâmbătă. Vizita sa a fost amânată, după ce omologul său leton, Egils Levits, a fost testat pozitiv cu COVID-19, informează Administrația Prezidențială, potrivit Agepres. Klaus Iohannis a fost testat negativ.

Klaus Iohannis a intrat în contact cu președintele leton, la Forumul de la Malmö, în Suedia, dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2″, precizează Administrația Prezidențială, adăugând că Iohannis a fost testat, cu rezultat negativ.

Egils Levits s-a întors miercuri seara din Suedia iar un test rapid a indicat că este infectat cu SARS-CoV-2. Diagnosticul a fost confirmat ulterior printr-un test PCR.

Potrivit sursei citate, președintele Letoniei l-a sunat pe Klaus Iohannis și l-a informat în legătură cu diagnosticul său.

Libertatea