Vladimir Putin a intrat în autoizolare după ce mai multe cazuri de COVID au fost confirmate în anturajul lui

Vladimir Putin a intrat în autoizolare după ce mai multe cazuri de COVID au fost confirmate în anturajul lui

Reprezentanții Kremlinului au anunțat, marți, că președintele Rusiei a intrat în izolare după ce mai mulți membri ai anturajului său au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, relatează CNBC, potrivit Digi 24, și publicația rusă Moscow Times.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani, a fost testat negativ la COVID-19 și că este „absolut sănătos”, dar s-a autoizolat pentru că a intrat în contact cu ”câteva persoane” infectate.

Liderul de la Kremlin trebuia să călătorească în această săptămână în Tajikistan, unde avea programate întâlniri în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) și Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), în contextul situației din Afganistan, țară cucerită recent de talibani. Potrivit reprezentanților Președinției ruse, Vladimir Putin l-a contactat telefonic pe președintele Tadjikistanului, Emomali Rakhmon, pentru a-l anunța că nu mai poate călători și că va lua parte la discuții în sistem de videoconferință.

Vladimir Putin a declarat, la finalul lunii iunie, că s-a vaccinat anti-COVID cu serul rusesc Sputnik V.

De mai bine de un an, președintele Rusiei a participat la ședințe oficiale și alte sesiuni guvernamentale prin videoconferință.

De asemenea, Președinția rusă a transmis că atât la Kremlin, cât și la reședința lui Puțin din afara Moscovei, au fost instalate ”tuneluri speciale de dezinfecție” ca măsură de protecție în fața COVID-19.

Libertatea